Hozzávalók:
1 púpos evőkanál kapor apróra összevágva
2 púpos evőkanál liszt
2 evőkanál étolaj
Kb. 3 dl tej
1 evőkanál ecet
1 evőkanál kristálycukor
1 csipet só
*
Elkészítés:
1 maréknyi kaprot átmosok, s a vastag szárát levágom, s kidobom, majd késsel a vékony kaprot összeaprítom.
A lábosba beleöntöm az étolajat, rászórom a lisztet, s gáz fölött addig keverem, amíg elkezd színesedni.
Ekkor félrehúzom, szórok bele pici sót, majd beleszórom az összeparított kaprot.
Visszateszem a tűzhelyre, s addig kevergetem, amíg elkezd sűrűsödni.
Ekkor hozzáöntöm a tej felét, s szépen kevergetem, hogy oda ne égjen.
Ahogy elkezd megint sűrűsödni, apródonként a többi tejet is hozzáöntöm.
Ha már jó állagú lett, nem túl híg, de nem túl sűrű, akkor hozzáadom a cukrot, az ecetet, s mégegyszer jól összekeverem.
Ha szükséges, még öntök hozzá tejet, ha nem, akkor már el is készült a kaporszósz.
Dínszteltkrumplit és tükörtojást készítek hozzá.