Kapormártás

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Márta

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Kapormártás

Kapormártás

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Két nagy csokor friss kapor
kávéskanál apróra vágott hagyma
1 evk.olaj
2 evk.liszt
1 teáskanál ecet
1,5 dl tejföl
1-2 dcl viz
só,pici cukor

*

Elkészítés:

A kaprot megmosom és összevágom.
Az olajon megfuttatom a lisztet, beledobom a hagymát, átforgatom egy kicsit és már dobom is bele a kapor 3/ 4részét, felöntöm kevés vizzel, izesítem sóval, cukorral és ecettel.
Beforralom mártás sürűségüre, kb 10 percig, a tejfölt simára keverem és hozzáadom, összeforralom és hozzáadom a még megmaradt kaprot és botmixerrel, vagy turmixal simára keverem és húsokhoz vagy önmagában fött krumplival, tükörtojással önálló ételként is lehet tálalni.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kapormártás