Kanonok Lepény

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

25

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Kanonok Lepény

Kanonok Lepény

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

40 dkg liszt
15 dkg cukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaniliás cukor
2 tojás
2 evőkanál zsír vagy 20 dkg margarin
1 citrom leve + reszelt héja ( vagy narancs héja  reszelve )
tej szükség szerint
TÖLTELÉK
baracklekvár gazdagon
citrom reszelt héja
15 dkg  darált dió + 5 dkg cukor
TETEJÉRE
1 tojás felvert fehérje
darált dió

*

Elkészítés:

a tészta hozzávalóit összekeverjük  a( lekváron és dión kívűl)
-hogy könnyen dolgozható legyen …ha szükséges tejet adunk hozzá
-ketté osztjuk a tésztát
-az egyik felét kinyújtjuk ,tepsibe helyezzük
-baracklekvárral megkenjük gazdagon
-a diót bekeverjük az 5 dkg cukorral és a 3/4  mennyiséget  a lekvárra szorjuk
-a tészta másik felét is kinyújtjuk és  ráhelyezzük a dióra
-a tésztát megszurkáljuk villával
-tojással megkenjük és megszorjuk a megmaradt dióval
-előmelegitett sütőben
-közepes tüznél világosra sütjük Kb 25-30 perc alatt

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kanonok Lepény