Kanalas szílvás sütemény

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Kanalas szílvás sütemény

Recept leírás:

Hozzávalók:

15 púpos ek liszt
1 csapott tk étkezési szódabikarbóna
1 kk őrölt fahéj
1 nagy tojàs
10 csapott ek cukor
1 tasak vanìliàs cukor
1 csipet só
11 ek olaj
2.5 dl tej
10 szem szilva

*

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük.
Egy közepes tepsit /38’22 cm/ kikenünk vékonyan vajjal és megszórjuk egy leheletnyi liszttel.
A lisztet egy tàlba szitàljuk, majd elkeverjük a szódabikarbónàval, fahéjjal.
Egy màsik tàlban a tojàst habosra keverjük a cukorral a vanìliàs cukorral és a csipet sóval.
Belekanalazzuk az olajat és tovàbb keverjük.
Végül a lisztes részt a tojàsos masszàba szórjuk és a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre kavarjuk.
Az előkészìtett tepsibe öntjük.
A szilvàkat megmossuk, kimagvaljuk és negyed cikkekre vàgjuk.
A héjas felüket egy kevés lisztbe / így nem süllyednek nagyon a tésztàba sütéskor/ és a massza tetejére rakjuk.
180 fokon alul- felül sütéssel kb.30 perc alatt megsütjük.
Tűpróbàval ellenőrizzük.
Kihűlve szeleteljük, porcukorral meghintjük.

Kanalas szílvás sütemény

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kanalas szílvás sütemény

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!