Hozzávalók:
15 púpos ek liszt
1 csapott tk étkezési szódabikarbóna
1 kk őrölt fahéj
1 nagy tojàs
10 csapott ek cukor
1 tasak vanìliàs cukor
1 csipet só
11 ek olaj
2.5 dl tej
10 szem szilva
*
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük.
Egy közepes tepsit /38’22 cm/ kikenünk vékonyan vajjal és megszórjuk egy leheletnyi liszttel.
A lisztet egy tàlba szitàljuk, majd elkeverjük a szódabikarbónàval, fahéjjal.
Egy màsik tàlban a tojàst habosra keverjük a cukorral a vanìliàs cukorral és a csipet sóval.
Belekanalazzuk az olajat és tovàbb keverjük.
Végül a lisztes részt a tojàsos masszàba szórjuk és a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre kavarjuk.
Az előkészìtett tepsibe öntjük.
A szilvàkat megmossuk, kimagvaljuk és negyed cikkekre vàgjuk.
A héjas felüket egy kevés lisztbe / így nem süllyednek nagyon a tésztàba sütéskor/ és a massza tetejére rakjuk.
180 fokon alul- felül sütéssel kb.30 perc alatt megsütjük.
Tűpróbàval ellenőrizzük.
Kihűlve szeleteljük, porcukorral meghintjük.