Kalózsaláta.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

0.5 kg salátabab,
1 marék savanyított káposzta,
2 fej hagyma,
1 db színes paprika,
2 kanál olívaolaj,
só, őrölt bors,
almaecet,
3 babérlevél,
3 gerezd fokhagyma,
2 cl.  fehér rum, vagy pár csepp rum aroma

*

Elkészítés:

Az előző este beáztatott babot enyhén sós, ecetes vízben, a babérlevelekkel együtt feltesszük főzni. Ha a bab már majdnem megfőtt, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és savanyú káposztát. (ez házi savanyítású volt) Ezután készre főzzük, majd a főző léből kb. 1dl-t félretéve leszűrjük. Kihűlés után 3 ek olajjal, őrölt borssal, balzsamecettel, nagyon apróra vágott fokhagymával, kevés sóval ízlés szerint ízesítjük. Hozzáadjuk a rumot, vagy néhány csepp aromát, végül a félretett főzőlevet is. Lehűtve tálaljuk.
A recept olyan alapanyagokat tartalmaz, amelyek a kalózhajókon is megtalálhatók voltak. Ez volt a feladat!
Ezt a receptet a gimnáziumi salátanapokra állítottam össze évekkel ezelőtt. A sikeréhez a diákok kreativitása, a tálalás nagyszerűsége járult hozzá főként.

Kalózsaláta.