Hozzávalók:
3 db nagyobb alma
2 evőkanál amaránt mag,csipet fahéj
2-3 db diabetikus keksz,vagy omlós süti (lidlbe veszem 199)tökéletes ebbe
ízlés szerint nyírfa cukor,(ki mennyire szereti édesen)
1 tojás ,pici olaj
4 evőkanál zsírszegény túró ,és natur joghur.
*
Elkészítés:
Az almákat héjastól dúrva reszelőn lereszelem,levét kinyomkodom ,,és megiszom 😀
összekeverem az amaránttal,ami nagyon magas kálcium,magnézim forrás.nyírfacukorral,és a fahéjjal.Belemorzsolom a kekszet,ettől lesz kicsi tartása.A tojás sárgáját bele keverem.(szerintem ez a recept legdúrvább kalória forrása) a tojás fehérjét habbá verem,és a kikevert masszához adom.ettől picit habos.
A kész masszát forró,enyéh olajs serpenyőbe teszem kicsi adagonként,,kb kis maroknyit.kanállal elrendezem sütöm az egyik oldalát,majd húslapáttal óvatosan megfordítom. így tovább. kb a 3.pogi maradt egyben,lehet pihentetni a masszát.
A túrót ízesíthetjük citrom héjjal.,nyirfacukorral.kicsi natur joghurttal krémessé tesszük. Ezt tesszük a kisült almapogi tetejére,,pici mézet még csorgattam rá.
A családom meglepődött hogy milyen finom,,,amilyen csúnya volt,,olyan fini 😀 és kalória szegény,cukor mentes!!!