Hozzávalók:
500g finomliszt
7g porélesztő
2,5dl langyos tej
1db egész tojás
1dl olaj
3ek cukor
1csipet só
A kenéshez:
1 db felvert tojás
*
Elkészítés:
A lisztet, a sóval elkeverjük.
Majd a közepébe készítünk egy mélyedést, ide szórjuk az élesztőt és cukrot majd felöntjük a tejjel.
Hagyjuk 5 percet állni.
Hozzáadjuk az olajat és egynemű, rugalmas tésztát gyúrunk.
A tetejét megszórjuk egy kevés liszttel.
Lefedve szobahőmérsékleten hagyjuk kelni 1 órát.
Vagy egy nagyot, vagy kettő kisebb kalácsot készítünk és a másik felét töltjük stb.
.
.
Én ketté vágtam és lett egy kisebb kalács na meg fahéjjas csiga.
A felezett tésztát, három egyenlő részre vágjuk.
Majd egyesével hosszúra görgessük.
Ezután összecsípjük/összenyomjuk a három szálat és összefonjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd egy felvert tojással megkenjük a felületét és 180 fokos sütőben szép barnára sütjük.


