Kakukkfüves zöldborsós tokány

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Haladó

Kakukkfüves zöldborsós tokány

Kakukkfüves zöldborsós tokány

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

80dkg sertéshús( én lapockából szoktam )
2 fej vöröshagyma
20 dkg  zöldborsó
20 dkg  gomba
2-3 evőkanálnyi olaj

bors
2 csipet chili paprika
fél marék kakukkfű, vagy őrölt 1 púpos kávéskanál
fél marék petrezselyemzöld
1-2 nyomat piros arany csípős

*

Elkészítés:

A hagymát tisztítás, pucolás után, finomra felvágjuk, és zsiradékon aranysárgára pirítjuk.
A húst csíkokra vágjuk, és hozzátesszük a hagymához.
Pirítjuk, míg el nem fövi a levét, és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje.
Sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük a megvágott kakukkfüvet,a fűszereket  és megpároljuk, majd zsírjára sütjük.
Ha a hús félig megpuhult, a felszeletelt gombát, és a zöldborsót a petrezselyemmel együtt hozzákeverjük, együtt pároljuk, míg meg nem puhul a borsó.
Így jól összeérnek az ízek .
Ha szükséges, tovább ízesítjük.
Köretként rizst adunk hozzá, és savanyúságot

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kakukkfüves zöldborsós tokány