Hozzávalók:
Hozzávalók: 1.5 dkg
Bolgársaláta Hozzávalók:
2 db nyers uborka /kb.40 dkg/, 4 db húsos zöldpaprika, 4 db kemény paradicsom, 2 közepes fej lilahagyma vagy vöröshagyma, 10 dkg gomolya sajt, só, bors, 3 evőkanál citromlé, 2 evőkanál olaj só, ízlés szerint cukor, 2 -3 EK borecet
*
Elkészítés:
Elkészítése: Zsiba a hagymát üvegesre párolni közben hozzáadjuk az összedarabolt paprikát, ha megpárolódott levesszük a tűzről és megszórjuk csemegepaprikával jól elkavarjuk de nem pirítjuk,hogy a paprika meg ne égjen. Majd hozzátesszük a húst kevés vize öntünk rá, ízlés szerint sózzuk, vigyázunk mert a leveskocka is sós.
Ha készen van tésztát sós vízbe ki főzzük és tálaljuk.
Bolgársaláta készítése:
Az uborkát, zöldpaprikát, paradicsomot és a hagymát megtisztítjuk és uborka gyaluval vékony karikára szeleteljük. A citromlevet, borecetet cukrot , sót a és az olajjal elkeverjük, sóval, borssal ízesítjük és a felaprított zöldségfélékre öntjük. Óvatosan átforgatjuk, reszelt gomolyasajttal meghintve tálaljuk.(Én kihagytam a gomolya sajtot mert nem volt itthon)