Kakaspörkölt bográcsban

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

140

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

5 kg-os kakas fele
4-5 nagyfej vöröshagyma felkockázva
3-4 ek. zsír
4 ek. tört pirospaprika
só ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint
2 tk. pirosarany
2 paradicsom
2 paprika
víz
köretnek nokedli

*

Elkészítés:

A kakast jól megmosom, feldarabolom. Az egyik felét lefagyasztottam, a másik feléhez amit megfőztem tettem az aprólékokat, meg a két lábat, taraját, fejét, nyakát, elosztva a mellehúst, combot, farhát részt…
A vöröshagymát megpucolom, felkockázom és a zsíradékkal együtt megpirítom. Félre teszem a tűzről, majd beleszórom a pirospaprikát, felöntöm 2 liter vízzel, összekeverem és hozzáadom a húst. Jól átkeverem, ha szükséges öntök még hozzá vizet. Felteszem, amikor már rottyan és forr, akkor ízesítem só, bors, mehet bele a paprika, paradicsom negyedelve. Folyamatosan teszek a tűzre fát, hogy ne aludjon el a tűz, nem kevergetem, hanem a bográcsot megrázom. Később teszek hozzá még ízlés szerint pirosaranyat, ha szükséges sót. A végén megkóstolom a húst és ha puha kész van.
Nokedlit főzök hozzá és savanyú uborkával tálalom a pörköltet.
Régen nem szerettem a kakashúst, de most már pár éve megeszem.