Hozzávalók:
Kakaspörkölt galuskával
1 egész kakas, 2 evőkanál zsír. 4 db hagyma 3 db paprika, 3 db paradicsom 1 db húsleves kocka, házi paprikakrém, fűszerpaprika,só  ízlés szerint
Galuskához ½ kg liszt 5 egész tojás, só
*
Elkészítés:
Elkészítése:
A zsírban össze aprított hagymát üvegesre pároljuk,bele tesszük a fűszerpaprikát gyorsan összekavarjuk ( ezt már nem a lángon mert a paprika meg keseredik ha meg ég ) a húst bele tesszük, és a paprikakrémet, a leves kockát,sózzuk ízlés szerint. A paradicsomot, és a paprikát összevagdalom és ezzel együtt készre főzöm a húst. ( paradicsomnak a héját leszedem mielőtt a húsra teszem.)
Galuska:  A lisztet a tojásokkal simára dolgozom ha szükséges egy pici vizel lágyítok a tésztán ( ne legyen lágy de kemény se a tészta) sós vízbe főzöm ki a galuskát.
				
															

