Hozzávalók:
2 kakas aprólékja,
1 kg. vegyes leveszöldség (sárgarépa petrezselyem gyökér, zeller, karalábé)
2 nagy fej vöröshagyma,
2 – 3 gerezd fokhagyma,
1 csokor petrezselyem zöld,
pár zellerlevél,
néhány lestyán levél.
1 bő evőkanál szemes feketebors,
só ízlés szerint,
levestészta (házi csigatészta)
*
Elkészítés:
Az aprólékot többször átöblítjük, szükség szerin daraboljuk.
Hideg vízben feltesszük főni sóval, és borssal a zöld fűszerekkel.
Gyöngyöző vízben hosszú ideig főzzük, a közben keletkező habot leszedjük.
Mikor már a hús megpuhult, hozzáfőzzük a megtisztított feldarabolt zöldségeket, valamint ha máj is volt az aprólékok közt, akkor azt is a zöldségekkel együtt tesszük a főzőlébe.
Amikor a zöldségek is megfőttek, a leveslét leszűrjük, és levestésztát főzünk bele.
A levestésztát meg lehet főzni sós, vagy ételízesítős vízben külön is, akkor külön tálaljuk a tésztát, és mindenki igénye szerint szedhet belőle.
A főtt zöldségeket, és a főtt húst szintén külön tálaljuk.


