Hozzávalók:
kakasaprólék szárny,farhát,nyaka,zúza,máj,láb
3 db sárgarépa
3 db fehérrépa
fél db zeller és 1-2 szál zöldje
fél db karalábé
1 db vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
1-2 gerezd fokhagyma
só, bors
*
Elkészítés:
A kakas aprólékot alaposan megmossuk, ha sok rajta a zsiradék, akkor kissé leszedjük. (finom tepertő lehet belőle)Feltesszük főni bő bízben és 2x is lehabozzuk.Kb egy órát elő főzöm mire bezöldségezem,mert a kakas nehezebben fő meg. A feldarabolt zöldségeket fűszereket ezután rakjuk bele ,majd hagyjuk így főni. Amikor felforr levesszük a lángot és szép lassú tűzön főzzük A lassú főzés miatt szépen letisztul a leves, és szép arany karikák fognak úszkálni a tetején.
Mellé cérnametéltet főztem.