Kakas pörkölt nokedlival

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Etelka

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

45

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

Kakas combjai, szárnya, háta, melle (összedarabolva)
1 nagy fej vöröshagyma, piros őrölt paprika, só, bors, ajvárt is használtam ízesítésre
3 db tojás, kb 1,5 dl víz és finomliszt

*

Elkészítés:

A hagymát lereszelem, kevés mangalica zsíron megdinsztelem, rárakom a húst, átforgatom, sózom, és elkezdem szépen lassan főzni.
Majd ha a lé kezd elfőni, ráteszem az őrölt paprikát, az ajvárt a borsot megkóstolom, és pótolom a sót, ha kell még hozzá.
Megcsinálom a nokedlit, forró sós vízbe kiszaggatom, ha felforr keverek még egyet rajta és szedem ki, pörköltszaftatl meglocsolom, összekeverem és készen is van.

Kakas pörkölt nokedlival