Hozzávalók:
1 kg kakas felaprítva
2 nagyfej vöröshagyma
1 dl étolaj
2 evk örölt piros paprika
1 friss zöld paprika,egy nagy friss paradicsom
2 csípet őrölt borss+ 1 fakanálnyi só.
*
Elkészítés:
A házi kakas ,még ha fiatal is ,több ideig kell főzni,,én kuktában szoktam,a frissen vágott baromfit el készíteni…a kuktába bele tesszük az étolajat,és az apróra vágott vöröshagymát,meg dinszteljük,és bele tesszük a húst,és paprikát paradicsomot,és a őrölt piros paprikát,és a sót,és jól össze keverjük fakanállal,és annyi vizet öntünk a húsira,hogy jól el lepje,és a kukta szuszogásátol kezdve 45 percig közepes lángon főzzük.amikor kész,lehet nokedlit,savanyúságot,és tejfölt fogyasztani hozzá.