Hozzávalók:
Tésztához:
4 tojás
6 evőkanál cukor
2 evőkanál víz
1 csomag vaníliás cukor
6 evőkanál liszt
1 mokkáskanál sütőpor
1 evőkanál kakaó
csipet só
Krémhez:
25 dkg túró
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag habfixáló
0,3 dl narancs ital (citrom, ananász stb.)
2,5 dl tejszín (ha cukrozatlan, ízlés szerint porcukor; normál tejszínnél 1 habfix)
Díszítés:
csoki reszelék, csoki dara, kakaó, stb.
*
Elkészítés:
tepsi méret: 18*24 cm (a piskótát lapjában kettévágva)
tepsi méret: 25*35 cm (a piskótát keresztben kettévágva)
A tojás sárgákat habosra keverjük a cukorral, a vízzel. Hozzáadjuk a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet, és egyneműre keverjük. A pici sóval kemény habbá vert tojásfehérjéből egy kevéssel fellazítjuk a masszát, a többit óvatosan beleforgatjuk.
Sütőpapírral bélelt (vagy vajas/margarinos-lisztezett) tepsibe öntjük. Előmelegített forró sütőbe tesszük, majd 5-10 perc után mérsékeljük 170-180 fokra, sütési idő összesen kb. 20-25 perc, sütőtől függően. (Tűpróba!)
Kiborítjuk a tepsiből, levesszük a sütőpapírt, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben a krémhez a túrót áttörjük, hozzáadjuk a vaníliás cukorral, habfixálóval elkevert porcukrot, a narancs italt. Összekeverjük. Felverjük a tejszínt kemény habnak – cukrozatlan esetén a porcukorral, ha nem növényi, a cukorba kevert habfixálóval is) és beleforgatjuk a túrókrémbe. Felhasználásig hűtőbe tesszük.
A kihűlt tésztát keresztben kettévágjuk (ha kisebb méretben sütöttük, akkor lapjában). Az egyik lapot megkenjük a krém kb. kétharmad részével, rátesszük a másik lapot, és a maradék krémmel bevonjuk a süteményt.
Tetszés szerint díszíthetjük, de natúr is lehet. Hűtőbe tesszük. Egy óra múlva már szeletelhető. – 16 szelet
(Saját recept)