Hozzávalók:
8 db tojás
160 g kristálycukor
200 g liszt
4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
*
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a kakaóporral.
A tojásokat külön választjuk.
A fehérjéhez hozzáadjuk a cukrot és robotgéppel kemény habbá verjük.
A sárgákat kézi habverővel egyneművé keverjük.
Mostmár csak spatulával dolgozunk.
A felvert fehérjéhez spatula segítségével, hozzáadjuk a sárgáját.
Mikor márványos színű, több részben beleszitáljuk a lisztet és spatulával jól eldolgozzuk.
Óvatosan, vigyázva, hogy a habot ne törjük teljesen szét, de ne legyenek liszt csomók.
Egy kimargarinozott, sütőpapírral kibélelt, 24 cm-es torta karikába öntjük a masszát.
Előmelegített sütőben, 170 fokon, alsó, -felső fokozaton 30-35 percig sütjük.


