Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Szóráshoz:
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
*
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 evőkanál cukorral.
A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint és a tojás sárgáját.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg, sötét helyen kb.
1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a cukorral elkeverjük a kakaóport.
Enyhén lisztezett felületen fél cm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk a megkelt tésztát Lekenjük az olajjal.
Egyenletesen rászórjuk a tölteléket.
A hosszabbik oldaláról feltekerjük.
Trapéz alakú darabokat vágunk le belőle.
Egy lisztbe mártott fakanál nyelével jól lenyomjuk a tészta közepét, hogy a két szélén a töltelékes rész szépen kiforduljon.
Olvasztott margarinnal megkenjük és még kb.
30-40 percet kelesztjük.
170 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt hőlégkeverésen megsütjük.
A sütőből kivéve lekenjük tejjel és konyharuhával letakarva 10 percet pihentetjük.
Fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.
10 db nagyobb pillangó lesz belőle.