Hozzávalók:
15 dkg finomra darált, vagy őrölt mandula
5 dkg kókuszreszelék ledarálva kávédarálón
5 dkg szezámliszt (szezámmag ledarálva)
8 dkg vaj, vagy 1 dl dióolaj
4 tojás
2 ek méz (nálam 2 édes élet termékek mézecske)
1 ek. natúr kakaópor
1,5 kk. őrölt fahéj
1/2 kk. őrölt szerecsendió
2 csipet őrölt szegfűszeg
1 ek. nyírfacukor (vagy xilit)
1 tk. sütőpor vagy fél tk. szódabikarbóna
tetejének diszíteni 3 dkg szeletelt mandula ez most nekem nem volt így pár szem mazsit tettem rá és a végén pici kókuszreszeléket szórtam
A fűszerek Toldi fűszertermékekből:
http: //www.toldifuszerek.hu
*
Elkészítés:
A sütőt bekapcsolom 180 fokra. Egy kb. 25x29cm-es tepsit kiolivázok, sütőpapírral kibélelem és azt is bekenem, így könnyen kicsúszik majd a tészta.
Összekeverem a vajat a mézzel, fűszerekkel, nyírfacukorral és kakaóval. Egyenként hozzáadom a tojásokat, de közben végig kevergetem. Egy másik tálban kimérem a mandulát, kókuszreszeléket ledarálva, a szezámlisztet és a sütőport, vagy szódabikarbónát és elkeverem. Hozzáadom a tojásos masszához, jól eldolgozom és az előkészített tepsibe öntöm, elegyengetem a tetejét. Ha a tepsi mérete ekkora, akkor kb 2 cm magas süti lesz belőle, ha keskenyebb a tepsi és mélyebb, nem baj, csak akkor tovább és picit alacsonyabb hőfokon kell sütni. Tehát előmelegítve 180 fokon kb. 25 perc alatt készre sütöm. Leszedem a sütőpapírt szinte kicsúszott belőle, aztán hagyom kihűlni. Szeletelem. Nekem teljesen a simalisztes kakaóstésztákra emlélkeztet az íze. Az illet nagyon jó a konyhában sütés közben. Az én tepsim 5cm-rel hosszabb volt.