Hozzávalók:
1 db tojás
25 dkg cukor
5 dkg vaj (vagy zsír)
2.5 dl tej
4 dkg cukrozatlan kakaópor
25 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
1 ek disznózsír (a tepsi kikenéséhez)
1 evőkanál finomliszt (a tepsi kikenéséhez)
*
Elkészítés:
A tojást a zsírral előbb habosra keverjük, hozzáadjuk a tej felét, a cukrot és a kakaót. 10 percig keverjük.
Beleszitáljuk a lisztet, melyet előtte a sütőporral elvegyítettünk, és a maradék hideg tejjel hígítjuk.
Jól kidolgozzuk, és zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, előmelegített sütőben megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk kihűlni, és jó éles késsel kockákra vágjuk, és porcukorral meghintjük.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi méret: 31×21 cm
Tipp:A piskótát még langyosan deszkára borítom, és 4-5 cm-es kockákra vágom, majd megforgatom a kókuszreszelékben.
( Horváth Ilona szakácskönyve alapján.) Nagyon fincsi smile hangulatjel