Hozzávalók:
2 db. tojás
2 dl olaj
30 dkg porcukor
1 evőkanál reszelt citromhéj
45 dkg liszt
3 dl tej
1 téáskanál sütöpor
margarin és liszt a formához
20 g cukrozatlan kakaó
porcukor
*
Elkészítés:
-a tojásokat válasszuk szét
-a sárgáját miután apránként,folyamatosan kevergetés mellett hozzáadtuk az olajat,verjük habosra
-a fehérjét verjük fel a cukorral,majd keverjük össze a kétféle masszát
-adjuk hozzájuk a citromhéjat,valamint az átszitált liszt és tej felét
-a maradék átszitált lisztet a sütöport és a maradéktej 2/3 -át apránként keverjük a tésztába
-a kuglófformát kenjük ki margarinnal és liszttel
az igy előkészitett formát töltsük meg a tészta 2/3 -ával
-a kakaóport szitáljuk át ,majd a maradék tejjel együtt keverjük a többi tésztába
-ezt is öntsük a formába és lágyan nyomkodjuk is bele
-elömelegitett süröben 160 fokon süssük a kuglófot kb. 45 percig
-utánna hagyjuk kihülni majd óvatosan bortisuk ki a formából
-tálalás elött szorjuk meg porcukorral