Hozzávalók:
2 ek kakaópor
12 dkg zsír
15 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
3 dl tej
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
*
Elkészítés:
Az összes hozzávalót egy tálba mérjük.
Jól összekeverjük, sütőpapíros, vagy kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük.
180 fokra előmelegített sütőben kb.
fél óra alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha megsült.
kihűtjük és kettévágjuk.
Krémhez: 45 dkg vegyes gyümölcs /fagyasztott/ 25 dkg mascarpone 4 dl.
habtejszín 1 cs.
étkezési zselatin 3 cs.
vaníliás cukor 10-15 dkg porcukor A krémhez, a fagyos gyümölcsöt kiolvasztjuk lecsöpögtetjük.
majd botmixerrel összetörjük.
.
A mascarponét a két fajta cukorral összekeverjük, hozzáadjuk az összeturmixolt gyümölcshöz.
Közben a tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan beledolgozzuk a krémbe.
A zselatint pici vízbe csomómentesre keverjük, majd a mikróban feloldjuk, kicsit lehűtjük és hozzáadjuk a kész krémhez.
Végül a kihűlt tészta egyikére halmozzuk a krémet és egyenletesen elkenjük rajta és befedjük a másik tésztalappal /keveset hagyjunk a tetejére is/.
A kész süti tetejét kenjük meg a maradék krémmel.
Díszíthetjük felvert tejszínnel és gyümölccsel, Tálalásig rakjuk hűtőbe, hogy a krém jól megdermedjen.
A tepsi mérete: 30×20 cm.