Kakaós kalács őzgerincben sütve

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Renißaßa

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Könnyű

Kakaós kalács őzgerincben sütve

Recept leírás:

Hozzávalók:

60 dkg liszt
25 szem szacharin
3 evőkanál cukor
1 dl étolaj
1 evőkanál kakaópor
5 dkg élesztő
4-5 dl tej
pici só
1 tojás

*

Elkészítés:

1. A tejet megmelegítjük, elkeverjük benne a szacharint és a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Fefuttatjuk.
2. Hozzáadjuk a liszthez, beletesszük az étolajat, a sót, és jól kidolgozzuk, ha kell, még tejet tehetünk hozzá.
3. Majd kb. 1/3 részt kiveszünk a tésztából, és beledolgozzuk a kakaót.
4. A tésztákat elfelezzük, kinyújtjuk, egymásra fektetünk egy fehér és egy barna tésztát, és feltekerjük (lehet beleszórni egy kis mazsolát vagy aszalt gyümölcsöt, nem rontja el, sőt!).
5. Két kalács lesz belőle, amit én kikent őzgerinc formában szoktam sütni, mert így szebb és formásabb, ahogy a képen is látszik.
6. Egy órát kelesztjük. (Ezért gyors kalács, mert előtte nem kell keleszteni). A tojást pohárban villával felverünk, hozzáadunk 1 kanál cukrot és ezzel kenjük meg a kalács tetejét.
7. 150 fokon, 45 percig sütjük

Kakaós kalács őzgerincben sütve

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kakaós kalács őzgerincben sütve