Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
1,5 dl langyos, cukros tej
2 tojás sárgája
10 dkg cukor
5 dkg vaj, vagy margarin
3-4 dl langyos tej 10 dkg kakaópor
25 dkg cukor 10 dkg vaj, vagy margarin felolvasztva 1 tojássárga a kenéshez
*
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatom a langyos tejben. A lisztben elmorzsolom a vajat, vagy margarint, hozzáadom a tojássárgákat, a cukrot, a felfuttatott élesztőt, majd annyi langyos tejet, hogy közepesen lágy tésztát kapjak.
Géppel jól kidagasztom, duplájára kelesztem. Amikor megkelt, 3 részre osztom, kinyújtom és megkenem olvasztott vajjal, vagy margarinnal. Megszórom a cukor és a kakaópor keverékével, feltekerem, végeit benyomkodom, zsírozott nagy tepsibe rakom, egymás mellé és még 20 percig a tepsiben is kelesztem. Megkenem tojássárgával és előmelegített sütőben világosbarnára sütöm.