Hozzávalók:
A tésztához:
60 dkg liszt
6 dkg cukor
4 dl tej
5 dkg élesztő
2 tojássárgája
2 ek olaj
csipet só
A kakaós krémhez:
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
3 csomag vaníliás cukor
3 ek kakaó
*
Elkészítés:
Az élesztőt kevés tejjel és kis cukorral megfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval jól összegyúrjuk. 9 cipót formálunk belőle és 30 percig pihentetjük.
Közben elkészítjük a krémet. A margarint a cukorral és a vaníliával habosra keverjük, lassan hozzáadjuk a kakaót.
A cipókat egyenként elnyújtjuk kicsit oválisra. A krémmel mindet megkenjük (kb 1 kanállal). Egyenként felcsavarjuk, majd 3-3 darabot összefonunk.
Olajozott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tojássárgájával megkenjük a tetejét. Együtt sütjük a három fonatot, kb 180 fokon, míg megpirul. (javaslom a kisebb hőfokot légkeveréssel)