Hozzávalók:
Kakaós fonott kalács.
50dkg, liszt, 8dkg. vaj, 8dkg. cukor, 1+1. tojás, 1kispohár tejfel, 2dcl. tej,1/4mk. só, 2,5dkg.élesztő 2ek. kakaó, 2ek. olaj, 2ek. cukor.
*
Elkészítés:
Az élesztőt kevés cukorral és langyos tejjel felfutatjuk. A lisztet megszitáljuk és a vajjal eldörzsöljük. hozzá adunk egy tojást, cukrot, tejfelt, sót, és a felfutatott élesztőt. közepesen lágy tésztát dagasztunk. duplájára kelesztjük. Amikor meg kelt ketté osztjuk a tésztát. Feléhez hozzá adjuk a két ek. kakaót ,2ek. olajat és a 2ek. cukrot. Jól átdolgozzuk . hat egyenlő gombócokat formázunk és kisodorjuk egyenlő hosszúságúra. a fehér tésztával is ugyan így járunk el. Egy DB. hatos fonatot készítünk, ami három fehér tésztából és három kakaós tésztából áll. A maradék négy kisodort rúdból kettős fonatot készítünk. Tetejét felvert tojással megkenjük. Előmelegített sütőben 160fokon KB. 35perc alatt szép pirosra sütjük