Hozzávalók:
80 dkg liszt
5 dl tej
2 ek cukor
1 kk só (csapott)
3 dkg élesztő
1dl olaj
Kakaós töltelékhez:
8 ek cukrozott kakaópor
1kk fahéj
10 dkg vaj
Tetejére
kevés cukros tej
*
Elkészítés:
Kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, a felfuttatott élesztővel, és a többi hozzávalóval jól kidolgozzuk, egy konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, 4 részre osztjuk, egyenként vékonyra kinyújtjuk.
Megolvasztjuk a vajat, a lapokat lekenjük, megszórjuk a fahéjas cukros kakaóporral és feltekerjük.
A tekercseket ferdén felvágjuk úgy, hogy egyet jobbra, egyet balra (/ ). Oldalait is olvasztott vajjal megkenjük, majd szorosan egymás mellé a tepsibe helyezzük.
Még 20 percet kelni hagyjuk, és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Mikor kész, tetejét cukros tejjel átkenjük, és vissza tesszük még 5 percre.
Egy gáztepsivel lett belőle.
Jó étvágyat hozzá!