Hozzávalók:
50 dkg liszt
15 dkg cukor
10 dkg vaj
1 csomag sütőpor
1 doboz 2 dl tejföl
2 tojás
fahéj
kakaó
só
Tetejére felvert tojás
*
Elkészítés:
A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd dolgozzuk össze a vaj felével, 10 deka cukorral és két tojás sárgájával, illetve a tejföllel, hogy gyúrható tésztát kapjunk.
Vékony téglalapra nyújtsuk ki a tésztát, két darabra, így lesz egy kakaós és fahéjas is.
Az őrölt fahéjat és kakaót külön külön keverjük el cukorral a maradék vajjal elosztva, és a tojásfehérjével.
Ez a tészta sokkal lágyabb mint a kelt, ezért bánjunk vele lisztes kézzel.
Kenjük meg vele a kinyújtott tésztákat.
Tekerjük össze a tésztát, és vágjuk két centi vastagságú szeletekre.
Tegyük őket egy –egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd egy felvert tojással kenjük meg a tetejüket, és 180 fokon süssük 20-22 perc alatt pirosra őket. Tetejét vanilíás cukorral kevert porcukorral hintjük meg.