Hozzávalók:
1/2 l tej
1 dl szódavíz
2 tojás
1 ek. cukor
20 dkg liszt
0,5 dl olaj
20 dkg porcukor
3 dkg kakaópor
*
Elkészítés:
A hozzávalókból palacsintatésztát készítek, de úgy, hogy csak a tojások sárgájával, a tojások fehérjét a végén kemény habbá verve keverem óvatosan a tésztába. Egy nagyon könnyű, habos tészta lesz így. Hozzákeverem az olajat is, és csak az első palacsinta sütése előtt olajozom ki a serpenyőt.
Amikor sütöm, egyik oldalát sütöm csak meg, de azért úgy, hogy átsüljön az egész, megvárom, amíg a nem sütött oldal is teljesen szilárd lesz. Egy nagy tálcára teszem(érdemes tényleg jó nagy tálat választani, mert kissé kifolyik a kakaós cukor a meleg miatt megolvad), a nem sütött oldalával felfelé, azt szórom meg alaposan kakaós porcukorral, majd a következőt rácsúsztatom, szintén úgy, hogy a nem sütött oldal legyen felfelé, azt szórom, amíg el nem fogy a tészta. Végül az utolsót ráborítom, hogy a sült oldala legyen felül.
Mint a tortát, szeletelve tálalom.