Hozzávalók:
1 kg liszt
10dgk kristálycukor
csipet só
2 tojás sárgája
1 dl étolaj
3 dkg élesztő
kb 6 dl tej
*
Elkészítés:
a meglangyosított tejhez hozzáadjuk a cukrot a sót és az élesztőt(ezt felfuttatjuk)
a liszbe beleöntjül az élesztős tejet és a többi hozzávalót
majd jól összedolgozzuk és alapossan kidagasztjuk
kb 1 órát kelesztjük
ha megkelt ,deszkára öntjük és még egy kicsit átdolgozzuk
kisodorjuk,olvaszrott vajjal megkenjük,kakaóporral meghintjük
feltekerjük és kb 4-5 cm-ként levágjuk
maffin formába rakjuk
sülés közben 2-3 alkalommal langyos tejjel meglocsoljuk
a batyuknál négyzeteket vágunk a közepére túró tölteléket rakunk és összecsomagoljuk 🙂