Kakaós csiga

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Kakaós csiga

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

A tészta hozzávalói:
750 g liszt
4 ek kristálycukor + 1 mokkáskanálnyi
1 cipet só
2 db tojás
300 ml tej
50 g friss élesztő
120 g olvasztott vaj
A töltelék hozzávalói:
kb. 60 g olvasztott vaj
Porcukor
Cukrozatlan kakaópor (én hollandot szoktam használni)
A tetejére:
1/4 bögre langyos tej
1 tasak vaníliás cukor

*

Elkészítés:

Elvegyítem a lisztet a sóval és a 4 ek cukorral. Meglangyosítom a tejet, a felét egy kisebb tálba töltöm, belekeverem az 1 mokkáskanálnyi cukrot, majd belemorzsolom az élesztőt, és hagyom felfutni. Ezután a liszthez adom a maradék langyos tejjel, valamint a tojásokkal együtt, és sima tésztává gyúrom. Ha túl száraz, adok hozzá még egy kevés tejet, ha pedig túl lágy, még egy kevés lisztet. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztem kb. 1 óra alatt.
Lisztezett deszkán kinyújtom vékonyra a tésztát, megkenem az olvasztott vajjal, majd porcukrot szitálok rá. Erre szitálom a kakaóport (akkor jó, ha befedi a tésztát), azután ismét porcukor következik (ez is fedje be teljesen a kakaóport). Szorosan feltekerem a tésztát, és éles késsel felvágom kb. 3 cm-es darabokra. Egy kivajazott tepsiben elrendezem szorosan egymás mellett a csigákat, és pihentetem őket 15 percig. Közben előmelegítem a sütőt 180 fokra. Ha letelt a 15 perc pihentetés, betolom a csigákat a sütőbe, és addig sütöm, amíg szép aranybarna lesz a tetejük. Kiveszem, tűpróbával ellenőrzöm, hogy a belseje is megsült-e a csigáknak. Ha igen, meglocsolom őket a vaníliás cukorral összekevert tejjel, és további 5 percig sütöm.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kakaós csiga