Hozzávalók:
Kakaós csiga.
1kg liszt
16dkg cukor /8e k /
10dkgzsir /vaj/margarin.
2tojás
5dkg élesztő
egy kispohár tejfel.
tej a dagasztáshoz.
Töltelék.
egy dcl. olaj
8 ek. cukor. 1 ek. kakaó por
*
Elkészítés:
Az élesztőt 1. ek. cukor és kevés langyos tej hozzáadásával megkelesztjük. Az egy kg. lisztet megszitáljuk és hozzá adjuk a tojásokat, 7ek. cukrot, 1. kispohár tejfelt,a puha margarint és a felfuttatott élesztőt.. Annyi tejet adunk hozzá hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Jól ki dolgozzuk, meleg helyen duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, két cipót formálunk belőle.
Fél cm. vastagságúra kinyújtjuk. olajjal megkenjük és a kakaó cukros keverékkel ízlés szerint megszórjuk. Feltekerjük mint a bejglit és kb. másfél cm. –es szeletekre felvágjuk. Sütő papírral bélelt tepsibe egymástól távol rakjuk, legyen hely a növekedéshez. különben a közepe ki csúcsosodik. Elő melegített sütőben 160fokon 22-25 perc alatt szép pirosra sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk./ Ha sütőpapír nélkül sütjük akkor a tepsit kizsírozzuk és ZSEMLE morzsával megszórjuk/ Ebből a mennyiségből KB. 26-28db. csiga készül.
Jó étvágyat kívánok.