Hozzávalók:
A tésztához:
3 dl tej
1 kk só
3ek cukor
60 dkg liszt
50 g élesztő
1 tojás
10 dkg olvasztott vaj
A töltelékhez:
12 ek cukor
10 ek holland kakaópor
10 dkg olvasztott vaj
Tetejére:
1 tojás (lekenni)
*
Elkészítés:
A langyos tejben a sót, cukor elkeverjük, az élesztőt felfuttatjuk.
A lisztet, tojást, a vajat és a felfutatott élesztős tejet összedolgozzuk, majd meleg helyen, letakarva 40 percig pihentetjük.
Közben a töltelékhez a cukrot a kakaóporral összekeverjük.
Ha megkelt a tésztánk, kinyújtjuk -nekem az egész deszkát beterítette, 60x40es- megkenjük olvasztott vajjal és a tölteléket rászórjuk.
Feszesen feltekerjük, majd 2 centi vastagra felvágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsiben még 20 percet pihentetjük.
Sütés előtt felvert tojással lekenjük, majd előmelegített sütőben 15perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!
Tipp: Érdemes a sütőpapírt kevés olajjal átkenni, különben hozzáragad a papírhoz és nehezen szedhető le róla.
A receptből kb 25 db lesz.
Nekünk egyszerre sok lett volna, ezért fagyasztóba raktam.