Kajszi chutney

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Marcsi64

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Kajszi chutney

Kajszi chutney

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

2 kg kajszibarack
20 dkg méz
10 dkg mazsola
2 kis chili paprika
1 kk. gyömbérpor
1 kk. mustármag
1 kk. curry por
1 kis darabka fahéj
2 dl Tokaji fehér borecet furmintból

*

Elkészítés:

A barackot megmossuk, kimagozzuk, és kockákra vágjuk.
Beletesszük a 7, 5 l-es Mesterszakács Füles Főzőedénybe. Hozzáadjuk az összes hozzávalót, elkeverjük és félreteszzük pihenni. Addig pihentetjük, amíg elmossuk és csírátlanítjuk a kis üvegeket, és tetejüket. Ez max. fél óra, de lehet annyi sem volt.
Feltesszük a chutney-t főzni. Felforraljuk és mérsékelve a hőfokot, lassan főzzük. Közben néha megkeverjük.
30 perc főzés elegendő ahhoz, hogy a barack megpuhuljon, de semmiképpen se essen széjjel mind. Legjobb a félérettnél kicsivel érettebb barack, de nem baj, ha van közte puha is. Így lesz krémesen darabos az egész.
Miután elkészült a chatney a csírátlanított üvegekbe tesszük, lezárjuk, és 5 percre, fejre állítjuk az üvegeket.
Ezután megforgatva száraz dunsztban hűtjük ki, majd mehetnek a helyükre. Ez 1 nap általában.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kajszi chutney