Hozzávalók:
40 dkg liszt
35 dkg krumpli
10 dkg kacsazsír
2 db tojássárgája + 1 tojás a tetejére
2,5 dkg élesztő
0,5 dl langyos tej
1 mk cukor
2 tk só
Frissen őrölt bors
*
Elkészítés:
A krumplit megfőzzük, összenyomjuk.
A langyos tejben elkeverjük az élesztőt és a cukrot, felfuttatjuk.
Egy tálban összekeverjük a lisztet a krumplival, tojássárgával, kacsazsírral és az élesztős tejjel.
Sózzuk és alaposan megborsozzuk.
Megdagasztjuk, langyos helyen, nedves konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk.
1 cm-esre nyújtjuk, két oldalát behajtjuk, majd az így kapott téglalapot félbe.
Ezt ismét vékonyra nyújtjuk, az előző műveletet kétszer megismételjük.
Késsel átlósan megvágjuk a tészta tetejét, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tepsibe tesszük.
A felvert tojással megkenjük.
180 fokos sütőben megsütjük (kb.
30 perc ).