Kacsazsíros-medvehagymás kalács

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Dzsédzsé

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

120

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Haladó

Kacsazsíros-medvehagymás kalács

Kacsazsíros-medvehagymás kalács

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

500g liszt
2dkg élesztő
1tk só
4dl tej
5dkg kacsazsír
medvehagyma,ami lehet apróra vágott fagyasztott,vagy üvegben eltett krémszerű

*

Elkészítés:

Az élesztőt 1dl langyos tejben 2 kockacukorral felfuttatjuk,
majd a liszthez öntjük,és a maradék langyos tejjel rétestészta állagúvá dolgozzuk.A sót ne felejtsük ki!
3cipóra osszuk,fél órát pihentetjük.
Egyenként lapostányér nagyságúra nyújtjuk,és az 1. egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe helyezzük,megkenjük kacsazsírral,majd a medvehagyma krémmel,ráhelyezzük a 2. lapot,és ugyanígy lekenjük.A 3. lapot kicsivel nagyobbra nyújtjuk,és beborítjuk vele az előzőeket a szélére is ráengedjük a tésztát.
Egy pizzavágóval 16 körcikkre osszuk,kívülről befelé haladva,középen1,5cm-ig.Az egymás melletti cikkeket egymásal ellentétes irányba 3x megcsavarjuk,majd kettőt-kettőt a végein összecsippentünk.Olyan lesz mint egy virágszirom.Én a közepére csináltam egy rózsát,de anélkül is nagyon mutatós.Lekenjük tojással,1órát pihentetjük,és 200fokos előmelegített sütőbe tesszük.Így sütjük 10 percig,majd 180fokra mérsékeljük,és még 10 percig készre sütjük.Aki nem akar játszani vele kifli formában is elkészítheti.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kacsazsíros-medvehagymás kalács