Hozzávalók:
Gondoltam összepárosítom e két ízt, nagyon kellemes ízhatás.
8-10 db kacsaszárnytő megtisztítva, só, pici víz,
szilvamártáshoz: 50 dkg
*
Elkészítés:
A kacsaszárnytőt megtisztítom és besózom, majd egy tepsibe helyezem, öntök alá kis vizet és fólia alatt sütöm. Mikor majdnem kész, leszedem a fóliát és átpirítom mindkét oldalát. Kiszedem a húst és a zsírját leszűröm és elteszem.
A mártáshoz a szilvát megmosom, kimagozom. A hagymát megpucolom és apró kockára vágom. Oliva olajon megfonnyasztom a hagymát, majd beleteszem az áttört fokhagymát és egy percig együtt dinsztelem. Beleteszem a szilvát, a gyömbérport, az ecetet és a cukrot. Felforralom és lassú tűzön kb. 15 percig készre főzöm.
A húst a mártással együtt tálalom, igazán kellemes ízhatás.