Kacsaszárnytő szilvamártással

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

110

Nehézség

Könnyű

Kacsaszárnytő szilvamártással

Recept leírás:

Hozzávalók:

Gondoltam összepárosítom e két ízt, nagyon kellemes ízhatás.
8-10 db kacsaszárnytő megtisztítva, só, pici víz,
szilvamártáshoz: 50 dkg

*

Elkészítés:

A kacsaszárnytőt megtisztítom és besózom, majd egy tepsibe helyezem, öntök alá kis vizet és fólia alatt sütöm. Mikor majdnem kész, leszedem a fóliát és átpirítom mindkét oldalát. Kiszedem a húst és a zsírját leszűröm és elteszem.
A mártáshoz a szilvát megmosom, kimagozom. A hagymát megpucolom és apró kockára vágom. Oliva olajon megfonnyasztom a hagymát, majd beleteszem az áttört fokhagymát és egy percig együtt dinsztelem. Beleteszem a szilvát, a gyömbérport, az ecetet és a cukrot. Felforralom és lassú tűzön kb. 15 percig készre főzöm.
A húst a mártással együtt tálalom, igazán kellemes ízhatás.

Kacsaszárnytő szilvamártással

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kacsaszárnytő szilvamártással

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!