Kacsaszárnytő saját zsírjában sütve

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

105

Nehézség

Könnyű

Kacsaszárnytő saját zsírjában sütve

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg kacsaszárnytő

1,5 dl víz

*

Elkészítés:

A húsokat alapos mosás után szárazra törlöm, besózom, így hagyom állni egy órán át.  Ekkor tepsibe rakom és öntök alá 1,5 dl vizet. Lefedem alufóliával és a sütőben közepes hőmérsékleten másfél  órán át párolom. Közben kisül a zsírja. 1 óra után leveszem a fóliát, kicsi megmozgatom a húsokat, ha kell még öntök alá kevés vizet, visszateszem rá a fóliát és tovább párolom. Másfél óra után leveszem a fóliát és már anélkül még kb. 15 perc alatt pirosra sütöm. Köretnek lehet adni mellé  krumplit több formában, én most rizi-bizit  készítettem hozzá és csípős almapaprikával tálaltam.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kacsaszárnytő saját zsírjában sütve

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!