Hozzávalók:
Kacsacomb és mell
rozmaring
kakukkfű
só
Hozzávalók a káposztához:
1 kisebb fej lila káposzta metélve
1 fej vöröshagyma
1 nagy édes alma
1 kk köménymag
2 evőkanál cukor
1 tk só
4 ek olaj (én sült zsírral készítem)
1 dl vörösbor + ecet
*
Elkészítés:
A kacsa húsok mindkét oldalát hirtelen átsütöttem serpenyőben, hogy kérget kapjanak, majd egy tepsibe öntöttem vizet, szórtam bele rozmaringot, kakukkfüvet, ebbe raktam a sózott, borsozott húsokat, és ráöntöttem a serpenyőben lévő zsírt, ami kisült belőle.
Lefedtem fóliával, 160 fokon kb.
2-3 órát pároltam, majd fóliát levéve 220 fokon pirítottam, amíg kapott egy kis színt és a víz elpárolgott alóla.
Almás dinsztelt káposzta készítése: A felkockázott hagymát a zsíron megpároljuk, közben hozzáadjuk a köménymagot, kicsit később meghintjük a cukorral, hogy karamellizálódjon.
Beletesszük a vékonyra szeletelt káposztát, megsózzuk, aláöntjük a bort, és nagyon lassú lángon, néha kevergetve puhára pároljuk.
Az almát kb.
10-15 perc párolás után tesszük bele, majd a végén ízlés szerint ecettel ízesítjük.