Hozzávalók:
1 kg. kacsanyak
néhány szem bors,
2-3 db sárgarépa,
1-2 db. petrezselyem gyökér,
1 fej hagyma,
fél karalábé,
fél zeller,
kevés petrezselyem zöld,
só, vagy ételízesítő
levestészta, ízlés szerint.
*
Elkészítés:
A zöldségféléket megtisztítjuk, daraboljuk, vagy szeleteljük.
( Készíthető, fagyasztott leveszöldségekkel is.
) A nyakat átöblítjük, ha kell daraboljuk.
A kacsanyakkal együtt, a zöldségeket is feltesszük főzni sós, vagy ételízesítős vízben, néhány szemes borssal együtt.
A hagymát egészben tesszük bele.
Ha felhabzik, a habját leszedjük.
Mikor minden megfőtt, a lét leszűrjük, és levestésztát főzünk bele.
Ekkor adunk bele, kevés apróra vágott petrezselyem zöldet is.
A nyakat, és a zöldségeket külön tálaljuk, mindenki szedhet a leveshez ízlés szerint.
Frissen őrölt borssal ízesítjük.
