Hozzávalók:
4 db kacsamell
2 db kacsacomb ,
fokhagyma és
szárnyas fűszerkeverék .
só ,
bors
kevés zsír
kb 1 kg lila káposzta ,
1 szem édes alma ,
só ,
cukor ,
ecet .
pici zsír ,?
*
Elkészítés:
A húst megtisztítjuk sózzuk, fűszerkeverékkel be dörzsöljük egy éjszakára hűtőbe rakjuk.
Másnap a bőrt be irdaljuk és a húsok mindkét oldalát hirtelen átsütjük így a hús nem szárad ki szaftos marad.
Tepsibe kevés zsírt teszünk rárakjuk a melleket combokat.
1 közepes hagymát darabokban köré rakjuk.
Teszünk mellé 4 – 5 gerezd fokhagymát.
Frissen őrölt borssal szórjuk meg a tetejét Pici vizet adunk hozzá le fedjük és lassú tűznél pároljuk.
Ha meg puhult a hús le vesszük a fóliát és meg pirítjuk.
A lila káposztát le szeleteljük be sózzuk és 1 órát hagyjuk állni.
Serpenyőbe kevés zsírt teszünk rá rakjuk a kissé levétől ki csavart káposztát, cukorral ecettel ízesítjük.
1 almát meg hámozunk vékony szeletekre vágjuk és hozzáadjuk a káposztához.
Le fedjük és többször át keverve puhára pároljuk.