Kacsamell -lila pároltkáposztával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Marcsi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Kacsamell -lila pároltkáposztával

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 db kacsamell
2 db kacsacomb ,
fokhagyma és
szárnyas fűszerkeverék .
só ,
bors
kevés zsír
kb 1 kg lila káposzta ,
1 szem édes alma ,
só ,
cukor ,
ecet .
pici zsír ,?

*

Elkészítés:

A húst megtisztítjuk sózzuk, fűszerkeverékkel be dörzsöljük egy éjszakára hűtőbe rakjuk.
Másnap a bőrt be irdaljuk és a húsok mindkét oldalát hirtelen átsütjük így a hús nem szárad ki szaftos marad.
Tepsibe kevés zsírt teszünk rárakjuk a melleket combokat.
1 közepes hagymát darabokban köré rakjuk.
Teszünk mellé 4 – 5 gerezd fokhagymát.
Frissen őrölt borssal szórjuk meg a tetejét Pici vizet adunk hozzá le fedjük és lassú tűznél pároljuk.
Ha meg puhult a hús le vesszük a fóliát és meg pirítjuk.
A lila káposztát le szeleteljük be sózzuk és 1 órát hagyjuk állni.
Serpenyőbe kevés zsírt teszünk rá rakjuk a kissé levétől ki csavart káposztát, cukorral ecettel ízesítjük.
1 almát meg hámozunk vékony szeletekre vágjuk és hozzáadjuk a káposztához.
Le fedjük és többször át keverve puhára pároljuk.

Kacsamell  -lila pároltkáposztával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kacsamell -lila pároltkáposztával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!