Hozzávalók:
3 (6 fél) pecsenye kacsamell
75 dkg hordós káposzta
1 kg krumpli
4 közepes fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
só
bors
kakukkfű
rozmaring
*
Elkészítés:
A kacsamellek bőrét alapos tisztítás után bevagdosom, a húsos részét sózom, és bedörzsölöm fokhagymával, így hagyom állni fél órát.
Egy serpenyőben kevés zsíron először a bőrös oldalát, majd a húsosat sütöm 1-1 percig.
A tepsi alját kicsi zsírral kikenem, ráteszem a hordós káposztát, arra a cikkekre vágott hagymát és a szeletekre vágott fokhagymát, majd a nyers, karikára vágott krumplit. Megszórom a krumplit sóval, pici borssal, kakukkfűvel, rozmaringgal.
A kacsamelleket bőrrel felfelé a krumplira rakom, alufóliával lefedem és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten sütöm másfél óráig.
Akkor leveszem az alufóliát és addig sütöm, amíg a hús szépen megpirul.


