Kacsamell hordós káposzta és krumpliágyon

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

25

Sütési / főzési idő (perc)

110

Nehézség

Haladó

Kacsamell hordós káposzta és krumpliágyon

Recept leírás:

Hozzávalók:

3 (6 fél) pecsenye kacsamell
75 dkg hordós káposzta
1 kg krumpli
4 közepes fej hagyma
4 gerezd fokhagyma

bors
kakukkfű
rozmaring

*

Elkészítés:

A kacsamellek bőrét alapos tisztítás után bevagdosom, a húsos részét sózom, és bedörzsölöm fokhagymával, így hagyom állni fél órát.
Egy serpenyőben kevés zsíron először a bőrös oldalát, majd a húsosat sütöm 1-1 percig.
A tepsi alját kicsi zsírral kikenem, ráteszem a hordós káposztát, arra a cikkekre vágott hagymát és a szeletekre vágott  fokhagymát, majd a nyers, karikára vágott krumplit. Megszórom a krumplit sóval, pici borssal, kakukkfűvel, rozmaringgal.
A kacsamelleket bőrrel felfelé a  krumplira rakom, alufóliával lefedem és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten sütöm másfél óráig.
Akkor leveszem az alufóliát és addig sütöm, amíg a hús szépen megpirul.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kacsamell hordós káposzta és krumpliágyon