Hozzávalók:
1 kg shampion gomba
1 kg kacsamáj
Panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
1 tk.kotányi panír fűszer
ízlés szerint őrölt fekete bors
Sütéshez:
olaj
Körethez:
rizs
só
olaj
2 dodoz vegyes zöldség konzerv ( 2×400 ml)
majonéz
tejföl
őrölt fehérbors
*
Elkészítés:
A gombát, májat megtisztítjuk.
A gomba tönkjének a helyére akkora májat vágunk, ami jól kitölti és bemegy a gomba kis pereme alá. Így fixen meg fog állni.
Ezután, hagyományosan bepanírozzuk.
A maradék kacsamájat is bepanírozhatjuk vagy eltehetjük egy másik alkalomra is a fagyasztóba.
Amíg a gomba sül, elkészítjük a rizst a mikróban egy jénaiban vagy egy tupperes mikrós főzőedényben.
Pici olaj, fél liter rizs, 7,5 dl víz, só.
600 watton 15 percig főzzük, majd megkeverjük, és újabb 10 percig főzzük. Ezután a kikapcsolt mikróban hagyjuk pihenni.
A zöldségkonzerveket leszűrjük, tálba öntjük és majonézzel, tejföllel és őrölt fehér borssal összekeverjük.
Tálaláskor a rizst olajozott puding tanoncban formáztam meg. Petrezselyemmel díszítettem a rizst és a salátát.