Kacsamájjal töltött gomba

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Marcsi64

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Könnyű

Kacsamájjal töltött gomba

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg shampion gomba
1 kg kacsamáj
Panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
1 tk.kotányi panír fűszer
ízlés szerint őrölt fekete bors
Sütéshez:
olaj
Körethez:
rizs

olaj
2 dodoz vegyes zöldség konzerv ( 2×400 ml)
majonéz
tejföl
őrölt fehérbors

*

Elkészítés:

A gombát, májat megtisztítjuk.
A gomba tönkjének a helyére akkora májat vágunk, ami jól kitölti és bemegy a gomba kis pereme alá. Így fixen meg fog állni.
Ezután, hagyományosan bepanírozzuk.
A maradék kacsamájat is bepanírozhatjuk vagy eltehetjük egy másik alkalomra is a fagyasztóba.
Amíg a gomba sül, elkészítjük a rizst a mikróban egy jénaiban vagy egy tupperes mikrós főzőedényben.
Pici olaj, fél liter rizs, 7,5 dl víz, só.
600 watton 15 percig főzzük, majd megkeverjük, és újabb 10 percig főzzük. Ezután a kikapcsolt mikróban hagyjuk pihenni.
A zöldségkonzerveket leszűrjük, tálba öntjük és majonézzel, tejföllel és őrölt fehér borssal összekeverjük.
Tálaláskor a rizst olajozott puding tanoncban formáztam meg. Petrezselyemmel díszítettem a rizst és a salátát.

Kacsamájjal töltött gomba

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kacsamájjal töltött gomba

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!