Hozzávalók:
6 db kacsaszárnytő
2 db kacsanyak
4 sárgarépa
2 petrezselyemgyökér
1/2 karalábé
1 kis zeller és zöldje
1 kisebb krumpli
1 hagyma
2 cikk fokhagyma
só
szemes bors
1 ek. ételízesítő
1/2 szerecsendió
1 körömnyi gyömbér
20 dkg, 8 tojásos Soós csigatészta
*
Elkészítés:
A húst alaposan megmosom, hideg vízben felteszem főni. Amikor felforrt lehabozom és belerakom a tisztított zöldségeket. Így főzöm kb fél órákig, addig még szedegetem a habot róla. Ezután belerakom a fűszereket, ízlés szerint lehet beletenni, ki mennyire szereti fűszeresen. Akkor van kész, amikor a hús puhára főtt. Hagyom kicsit állni, hogy szépen letisztuljon a leves, majd a bő, sós vízben kifőzött csigatésztával tálalom.