Kacsacomb párolt lilakáposztával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

120

Nehézség

Könnyű

Kacsacomb párolt lilakáposztával

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 kacsacomb
3-4 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma

bors
1 fej lilakáposzta
1 fej lilahagyma

cukor
bors
köménymag
kevés ecet
1 ek. zsír

*

Elkészítés:

A kacsacombokat megmosom, sózom, borsozom, hagyom állni fél óráig. Ekkor bőrös felükkel lefelé beteszem a tepsibe, mellé teszem a darabolt hagymákat és a fokhagymát is.  Ráöntök kb 4 dl vizet és alufóliával lefedve előmelegített sütőbe teszem. Zsír nem kell alá, mert majd kisül annyi, ami elég lesz. Kb. másfél órán át párolom, majd a végén leveszem az alufóliát és még 20 percig anélkül is sütöm, hogy ropogós legyen. A lilakáposztát legyalulom, besózom, hagyom állni. A lilahagymát kockára vágom és a zsíron megfonnyasztom, ráteszem a kinyomkodott káposztát, teszek rá cukrot, borsot, köménymagot és kevés ecetet. Fedő alatt puhára párolom. Köretnek krumplipürét készítek, amire rakok a kacsával párolódott hagymából is és a párolt lilakáposzával tálalom.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kacsacomb párolt lilakáposztával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!