Hozzávalók:
Egy adag aprólék (liba vagy kacsa) és belsőség (fejet, lábat, májat kivéve,én tettem bele lábat ) de mehet hozzá még szárny is, mindez darabolva
2 közepes fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
babérlevél
bors
só
néhány szál friss csombor
friss majoránna
őrölt kömény
őrölt fűszerpaprika
kb. 40-45 dkg édeskáposzta (egy kis fej 3/4 része elég volt nekünk)
Vékony fokhagymás rántás
*
Elkészítés:
Zsíron megfonnyasztom az apróra vágott hagymát, hozzáadom a kis darabokra vágott aprólékot és átkavarom néhányszor, majd megszórom paprikával, egyet-kettőt kavarok rajta és felöntöm vízzel. Sózom, borsozom, őrölt köményt szórok bele, teszek hozzá babérlevelet. Puhára főzöm a húst, majd kiszedem egy tányérra őket. A káposztáról leveszem a külső leveleket, négybe vágom, kivágom a torzsáját és laskára szelem. Hozzáadom a leveshez a csomborral, majoránnal, fokhagymával együtt és készre főzöm.Elkeszítem a vékony rántást, merek rá a forró levesből, csomómentesre dolgozom, visszaöntöm a leveshez, kiforralom, visszateszem a húsokat és találom.