Hozzávalók:
80 dkg (csontos) kacsaaprólék
2 ek kacsazsír
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 db zellergumó
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 karalábé
3 db gomba
1 ek finomliszt
2 ek ételízesítő, házi
1 tk tárkony
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint só
1 tojás
5 dkg vaj
4 ek rétesliszt
*
Elkészítés:
Az aprólékot (szív, zuza, szárnytő, nyak, farhát) feldarabolom, a zöldségeket karikára, a hagymát finomra aprítom.
A zsírban megdinsztelem az aprólékot, hozzáadom a zöldségeket a hagymát, a lereszelt vagy áttört fokhagymát, tovább pirítom.
Ha a zöldség kezd puhulni megszórom finomliszttel, 1-2 percig pirítom, majd felengedem kb. 2 liter vízzel.
Sózom, borsozom, beleteszem az ételízesítőt, a bolti ételízesítőből (vegeta, delikát, stb.) 1 teás kanál szükséges, majd puhulásig főzöm.
Vajgaluskát készítek a tojásból, vajból, lisztből pici sóval, majd ha minden megpuhult, kiskanállal galuskákat szaggatok a levesbe.
Megszórom tárkonnyal, pár perc forralás után tálalom.
Aki szereti 1-2 dl tejszínnel dúsíthatja