Hozzávalók:
2 db közepes padlizsán
1 marék barnarizs
2 db paprika
2 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál pirospaprika
só, bors
1 dl olívaolaj
petrezselyemzöld
30 dkg juhtúró
*
Elkészítés:
A padlizsánokat megmossuk, kettévágjuk, belsejét kanállal kikaparjuk, megsózzuk és borsozzuk.
A rizst háromszoros vízben majdnem puhára főzzük, összekavarjuk az apróra vágott petrezelyemzölddel.
A hagymát apró kockára vágjuk, majd kevés olajon kissé lepirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, paradicsomot, reszelt fokhagymát, a padlizsán húsát, sózzuk, borsozzuk és lassú tüzön (kevés vizet aláöntve) megpároljuk.
Ezt a lecsó-alapot összekavarjuk a főtt rizzsel, pirospaprikával, betöltjük a padlizsánokat, tetejét megszórjuk túróval és kiolajozott tűzálló tálba tesszük.
Kevés vizet öntünk alá, alufóliával letakarjuk és 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt megpároljuk. Az utolsó 5 percben levesszük a fóliát, hogy a teteje kissè megpiruljon.
Jó étvágyat hozzá! 🙂
https://www.facebook.com/groups/fogyjkonnyedeneshatekonyan