Hozzávalók:
1 dl tej
2 mokkacukor
50 g élesztő
600 g finomliszt
250 g margarin
150 g juhtúró
150 g tehéntúró
2+1 tojássárgája
1 ek. só
1 dl tejföl
100 g reszelt trappista sajt
a nyújtáshoz liszt
*
Elkészítés:
A langyos cukros tejben elkeverjük az élesztőt, felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a juhtúrót, a krumplinyomón áttört tehéntúrót, az élesztős tejet, a 2 tojássárgáját, a sót, a tejfölt, jól összegyúrjuk. Cipót formálunk belőle, letakarjuk, meleg helyen fél órán át kelni hagyjuk (kelesztőtálban szoktam). Lisztezett deszkán téglalap formájúra kinyújtjuk, megszórjuk a reszelt sajt 2/3 részével, hosszanti oldalán lazán feltekerjük. Meleg helyen újra megkelesztjük, 3 cm vastagra kinyújtjuk, 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, tejüket megkenjük tojássárgájával, megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített, forró sütőben (200 C) 20 percig sütjük, a tepsiben hagyjuk kihűlni.