Hozzávalók:
*
Elkészítés:
A krumplikat alaposan megmosom, sós vízben a héjában megfőzöm.
Ezután hosszában félbevágom és kanállal kiszedem a belsejét.
(Olíva)olajjal meglocsolom és 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütöm.
A juh– és tehéntúrót kikeverem a puha vajjal, az apróra vágott hagymával és fokhagymával, a tejföllel és a fűszerekkel.
Ha a krumplik kissé megsültek, akkor kicsit sózom, és megtöltöm a körözöttel.
Visszateszem a sütőbe.
Mikor már majdnem kész, a tetejére reszelt sajtot szórok és visszateszem a 180 fokos sütőbe 10 percre, hogy a sajt rápiruljon.
Apróra vágott zöldhagymával vagy petrezselyemmel tálalom.
(Mehet kicsi tejföl is a tetejére.
) Savanyú káposzta nagyon illik hozzá!